Doniraj krv, uljepšaj dan sebi i drugima!
Sledeća akcija:
Ugljevik, 26.03.2022.
Telefon/FAX
+387 55 774 391
E-mail
oodddkrudar@gmail.com
Adresa
Prostorije RITE Ugljevik
×

Početkom 2018. godine održana je redovna izborna skupština Društva na kojoj su izabrani članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora, članovi Skupštine, Predsjednik Društva, Predsjednik Skupštine i Predsjednik Nadzornog odbora.

Sva rješenja i odluke donesene na ovoj skupštini su verifikovani u Osnovnom sudu u Bijeljini i upisane su promjene pod rednim brojem Fi-1050/96 od 05.12.1996. godine knjiga I-Registar, dana 05.03.2018. godine. Tada je verifikovan novi Statut društva čime je prestao da važi Statut od 05.11.1996.

Društvo tradicionalno svake godine organizuje dvije redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi na koje se odaziva oko 40 društava iz Republike Srpske i Srbije. U okviru našeg Društva djeluju i četiri aktiva i to: Aktiv "Elektro Bijeljina", Aktiv "Tomo Mijatović" Suvo Polje, Aktiv "Perika Nešković" Mezgraja i Aktiv "Korenita". Ovi aktivi organizuju ukupno 6 manjih akcija dobrovoljnog davanja krvi u toku kalendarske godine.

Društvo DDDK "RUDAR" Ugljevik, zajedno sa aktivima broji oko 1.000 članova, aktivnih davalaca.

Društvo se u toku 2018. godine odazvalo na 23 akcije u Srbiji i Republici Srpskoj. U toku 2018. godine članovi društva su po pozivu odlazili u Gračanicu 39 puta sa po najmanje 4 člana Društva, gdje su darivali krv pacijentima medicinskog Centra za srce Tuzla.

Nažalost, sve je više potrebe za ovom dragocjenom tečnošću, više je bilo vanrednih hitnih poziva za davanje krvi u bijeljanskoj transfuziji, beogradskom VMA, Centru za Srce u Tuzli, Univerzitetskoj bolnici Banjaluka, Kliničkom Centru Beograd, Zotoviću u Banjaluci, Bolnici Zvornik, Bolnici Novi Sad i svim zavodima za transfuzijsku medicinu u Republici Srpskoj nego što je bilo redovnih akcija.

U 2018. godini, Društvo je učestvovalo u prikupljanju 1.839 doza krvi.

Društvo planira da unaprijedi svoj rad i da se najozbiljnije bavi omasovljenjem davalaštva kroz razne aktivnosti koje provodi i koje će se provoditi u budućnosti. Akcenat je stavljen na podmlađivanje davalaca za šta je potrebna pomoć nadležnih institucija, medija, privrede i svih dobrih ljudi koji žele da pomognu ljudima u nevolji.

 

Dokumenti:
- Statut
- Poslobnik o radu Upravnog odbora
- Poslovnik o radu Skupštine Društva

Budi human, budi član DDDK "RUDAR" Ugljevik!

Pozovi nas na broj:
DDDK "Rudar" Ugljevik | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co