Doniraj krv, uljepšaj dan sebi i drugima!
Sledeća akcija:
Mezgraja 13.09.2023.
Telefon/FAX
+387 55 774 391
E-mail
oodddkrudar@gmail.com
Adresa
Prostorije RITE Ugljevik
×

Početkom 2023. godine održana je izborna skupština Društva na kojoj su izabrani članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora, članovi Skupštine, Predsjednik Društva, Predsjednik Skupštine i Predsjednik Nadzornog odbora.

Sva rješenja i odluke donesene na ovoj skupštini su verifikovani u Osnovnom sudu u Bijeljini i upisane su promjene pod rednim brojem Fi-1050/96 od 05.12.1996. godine knjiga I-Registar, dana 27.02.2023. godine. 

Društvo tradicionalno svake godine organizuje dvije redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi na koje se odaziva oko 40 društava iz Republike Srpske i Srbije. U okviru našeg Društva djeluju i četiri aktiva i to: Aktiv "Elektro Bijeljina", Aktiv "Tomo Mijatović" Suvo Polje, Aktiv "Perika Nešković" Mezgraja i Aktiv "Korenita". Ovi aktivi organizuju ukupno 6 manjih akcija dobrovoljnog davanja krvi u toku kalendarske godine.

Društvo DDDK "RUDAR" Ugljevik, zajedno sa aktivima broji oko 1.200 članova, aktivnih davalaca.

Društvo se u toku 2022. godine odazvalo na 30 akcija u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj. 

Nažalost, sve je više potrebe za ovom dragocjenom tečnošću, više je bilo vanrednih hitnih poziva za davanje krvi u bijeljanskoj transfuziji, beogradskom VMA, Centru za Srce u Tuzli, Univerzitetskoj bolnici Banjaluka, Kliničkom Centru Beograd, Zotoviću u Banjaluci, Bolnici Zvornik, Bolnici Novi Sad i svim zavodima za transfuzijsku medicinu u Republici Srpskoj nego što je bilo redovnih akcija.

U 2022. godini, Društvo je učestvovalo u prikupljanju 1.050 doza krvi.

Društvo planira da unaprijedi svoj rad i da se najozbiljnije bavi omasovljenjem davalaštva kroz razne aktivnosti koje provodi i koje će se provoditi u budućnosti. Akcenat je stavljen na podmlađivanje davalaca za šta je potrebna pomoć nadležnih institucija, medija, privrede i svih dobrih ljudi koji žele da pomognu ljudima u nevolji.

 

Dokumenti:
- Statut
- Poslobnik o radu Upravnog odbora
- Poslovnik o radu Skupštine Društva

Budi human, budi član DDDK "RUDAR" Ugljevik!

Pozovi nas na broj:
DDDK "Rudar" Ugljevik | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co